Food Consumer and Sensory Lab
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤH & ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩN
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής - Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤH & ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩN
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής - Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Το εργαστήριο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ) παρήγαγε αγγλοελληνικό γλωσσάριο όρων και ορισμών εννοιών αισθητηριακής ανάλυσης. Το γλωσσάριο είναι ανοικτής πρόσβασης και διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο για την βελτίωση πρωτοκόλλων και πρακτικών.
URL: https://eleto.gr/download/Bodies/English-Greek-Glossary-of-Sensory-analysis_ELETO_EMAKOATP.pdf
Η πρώτη μέθοδος για ανάλυση προφίλ συναισθημάτων καταναλωτών ως προς προϊόντα (emotion profiling). Η μέθοδος, που είναι αντίστοιχη του EsSense Profile, είναι η πρώτη στα Ελληνικά και διαθέσιμη στην κοινότητα για χρήση ή εξειδίκευση σε προϊόντα. Αποτελείτε από 33 όρους και μπορεί να συνδυαστεί σε πρωτόκολλά CATA και RATA.