Food Consumer and Sensory Lab


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤH & ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩN

Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής - Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Εκπαιδευτικό υλικό

Αγγλοελληνικό γλωσσάριο όρων και ορισμών εννοιών αισθητηριακής ανάλυσης

Το εργαστήριο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ) παρήγαγε αγγλοελληνικό γλωσσάριο όρων και ορισμών εννοιών αισθητηριακής ανάλυσης. Το γλωσσάριο είναι ανοικτής πρόσβασης και διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο για την βελτίωση πρωτοκόλλων και πρακτικών. 



URL: https://eleto.gr/download/Bodies/English-Greek-Glossary-of-Sensory-analysis_ELETO_EMAKOATP.pdf 


Η πρώτη μέθοδος στα Ελληνικά για ανάλυση προφίλ συναισθημάτων καταναλωτών ως προς προϊόντα.

Η πρώτη μέθοδος για ανάλυση προφίλ συναισθημάτων καταναλωτών ως προς προϊόντα (emotion profiling). Η μέθοδος, που είναι αντίστοιχη του EsSense Profile, είναι η πρώτη στα Ελληνικά και διαθέσιμη στην κοινότητα για χρήση ή εξειδίκευση σε προϊόντα. Αποτελείτε από 33 όρους και μπορεί να συνδυαστεί σε πρωτόκολλά CATA και RATA. 

URL: https://doi.org/10.3390/Foods2023-15090